B.Tox

Ráncok b.toxos kezelése

Az önbizalmat adó fiatalos megjelenés napjainkban egyre inkább elvárás. A ráncok kialakulásáért nem csak a bőr rugalmasságának csökkenése, hanem a gravitáció és az arcunkon működő mimikai izmok is felelősek. A ráncok b.tox-szal való kezelése mára szinte mindenki számára ismert fogalom, az USA-ban olyannyira hétköznapi beavatkozásnak számít, hogy “lunch therapy” néven is emlegetik, mivel akár ebédidőben is elvégezhető, és utána folytatni lehet a munkát.

A b.tox kezelés

A b.tox-ot kezdetben az izomelváltozások miatt bekövetkező mozgászavarok korrigálása érdekében juttatták az izmokba igen nagy dózisban. A b.tox esztétikai sebészeti célú felhasználása csak később kezdődött.
Az arcon kialakuló ráncok egy részéért egyes mimikai izmok fokozott működése a felelős, nem véletlenül hívja őket a köznyelv „mosolyránc-nak”, vagy épp ”haragráncnak” a homlokon. Mivel a b.tox hatásmechanizmusa azon alapul, hogy az idegvégződésekben ideiglenesen blokkolja az ingerületátvitelt az izmokra, felfedezték, hogy amennyiben ezen izmok működését átmenetileg kiiktatják, akkor kisimulnak a ráncok.

A b.tox folyamatos, de nem túlzásba vitt használata kitolhatja egy esetleges jövőbeni beavatkozás idejét.A b.tox kezelés ambulánsan, a konzultációt követően akár azonnal elvégezhető. Mindössze kb. 10 percig tart, és minimális fájdalommal jár, így legtöbbször még érzéstelenítő krémre sincs szükség. A plasztikai sebész a fertőtlenített arcbőr alá vékony tűvel bejuttatja a b.toxot, gyakorlatilag ez után a páciens azonnal folytathatja mindennapi aktivitásait.

A b.toxot leggyakrabban az arc felső részében használják, a szem körüli szarkalábak, a homlokon lévő ún. haragráncok és a haránt irányú ráncok esetében. Ezek mellett bizonyos esetekben lehetőség van a nyaki ráncok b.tox-szal való kezelésére is.

Fontos, hogy nem szabad a kezelt területhez érni a beavatkozást követő hat órában, mert előfordulhat, hogy „elkenődik” a toxin a bőr alatti szövetekben, és így szélesebb körben fejti ki blokkoló hatását, mint kellene. Ennek legkellemetlenebb tünete lehet pl. a homlok vagy szemkörüli ráncok blokkolása után, ha lebiggyed a szemhéj. Szerencsére ez csak átmenetileg következhet be hiszen a b.tox hatása idővel teljesen elmúlik, így visszaáll az eredeti állapot.

A kezelt területen az eredmény a 4-5. naptól kezdve érzékelhető, teljes hatását 1 héten belül éri el és alkattól függően 3-6 hónapig tart. Ahogy fokozatosan felszívódik a b.tox, úgy jelennek meg újra a ráncok. Évi 2-4 alkalommal történő kezelés esetén a ráncmentes állapot szépen és folyamatosan fenntartható.

A b.tox injekció után a következő tünetek fordulhatnak elő: minimális bőrpír, bőrérzékenység, ezek azonban rövid időn belül eltűnnek. Előfordulhat, hogy a megismételt b.tox kezelések hatása már hosszabb ideig tart, mint az első beavatkozásé.

A b.tox felhasználása más területeken

A ránctalanítás mellett, a b.toxnak más területen is lehetnek hatásai.

B.tox kezelés a krónikus migrén ellen

ó néhány évvel ezelőtt néhány páciens arról számolt be kezelő orvosának, hogy a kezelést követően csökkentek, vagy akár teljesen meg is szűntek a migrénjei, amíg a b.tox hatása tartott.
Mára a fejfájáskutatók és szakemberek munkája és a sok pozitív eredmény hatására több ország is hivatalosan elfogadta a b.tox használatát a krónikus migrén kezelésében. Magyarországon 2012-ben engedélyezték a b.tox használatát migrén esetén, azaz a b.tox így már nem csak egy esztétikai eljárás „pozitív mellékhatását” képes biztosítani. A migrénesek számára a b.tox a tapasztalatok szerint hosszabb idő alatt fejti ki a hatását, akár 3-4 hét is szükséges az eredményesség megítéléséhez. A kezelt pontok száma is több, nem csupán az arcon, de az egész fejen, nyakon és tarkón is megtalálhatóak. A beavatkozás ebben az esetben is ambuláns, és ugyanazok a kritériumok vonatkoznak a páciensre, mint egy átlag b.tox kezelés esetében.

B.tox-szal az izzadás ellen

Ugyancsak régóta elterjedt a b.tox felhasználása az izzadás elleni kezelések során is. A b.tox-szal blokkolni lehet az izzadásért felelős mirigyek működését is a hónaljban, a tenyereken vagy akár a talpakon. A hatás várható ideje nagyjából annyi, mint más b.tox kezelések esetében, egyéntől függően 3-6 hónap.

REQUEST A FREE CALL!

After providing your information, our colleague will contact you for an appointment shortly. Participation is free of charge and means no further obligation!

+36 30 829 60 59