Breast Enlargement with silicon (Breast Augmentation)

Breast Enlargement in general

The most common process to enlarge the breasts is the use of silicone implants.

The size of breasts are usually considered an important factor in regard to female beauty. Most of the men thinks that bigger is better, causing lots of problems for women with small breast. Plastic surgery offers a plausible and lasting solution for these problems and the operation can dramatically enhance the size and appearance of the results.

The most common process to enlarge the breasts is the use of silicone implants. This surgery was first performed since 50 years and today, the breast enlargement is the second most-performed cosmetic surgery worldwide. The use of silicone implants is not reduced only for the breasts, it is widely used for augment the other parts of the body, such as calf or butt augmentation.

Breast Enlargement with silicon

During the last 50 years, the technology is improved a lot and today’s implants made from semi-solid gel mostly eliminates filler leakage and silicone migration. The place of incisions made during the surgery depends on the shape of body, the type and size of the implants and the process used for placing them. The scars usually develop up to six weeks after the surgery and fade within months.

After the operation the patients usually can resume their normal daily activity in one week, however avoiding heavy lifting and exercises should be necessary. There is some possibility of side effects, such as capsule formation or silicone bleeding, but with following the orders of your surgeon and using the latest technology the chance for this can be greatly reduced.

The operation usually performed under general anaesthesia and lasts one to two hours. After the procedure, there could be some pain but it can be easily managed by over the counter pain killers.

A különböző implantátum típusok

Az emlőimplantátum többnyire szilikon géllel, vagy (ritkábban) fiziológiás sóoldattal töltött szilikon fallal rendelkező betét. Esztétikai célból a szilikon géllel töltött implantátumok a legalkalmasabbak, hisz a szilikon sűrűsége, konzisztenciája hasonlít a legjobban az emberi szövetéhez. A fiziológiás sóoldattal töltött implantátumokat inkább a rekonstrukciós műtétek során a szövetek tágítására használjuk.
Az emlő implantátumok használatával kapcsolatban sok tévhit terjedt el, mint például rákképző hatásuk, vagy immunolőgiai betegséget okozó hatásuk. Számos, átfogó nemzetközi vizsgálat alapján, a mai tudásunk szerint nincs kapcsolat az emlőrák kialakulása és a szilikon protézis használata között. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy a szilikon nem lép reakcióba a szervezet sejtjeivel.
A tok felszíne lehet sima, vagy un. texturált (érdes) felszínű. A statisztikák szerint a texturált felszínű implantátumok esetében kevesebb az un. kapszula, túlzott tokképződés.
Különböző formájú implantátumokat használhatunk mellnagyobbításra:

  • a leggyakoribb a kerek implantátum, de ezen belül különböző projekciójú, átmérőjű implantátumok állnak rendelkezésre az optimális műtét előtti tervezéshez.
  • csepp formájú vagy anatómikus: mint, ahogy a nevében is benne van természetes forma eléréséhez a legalkalmasabb típus. Ezzel az implantátummal történő mellnagyobbítás során az emlő felső részénél, az u.n. delkoltage-ban lágyabban emel és így éri el az u.n. anatómikus mellnagyobbítást.
  • asszimetrikus implantatumk: ez az implantátum oldal irányban hosszabb és azon melleknagyobbítására alkalmas, mely asszimetrikus ezen tengely mentén.

Meddig maradhat bent egy implantatum?

A különböző gyárak különböző hosszúságú garanciát adnak. Használunk olyan implantátumokat is, melyekre a cég már örökélet garanciát ad, tehát nem kell kicserélni ezeket.

Az emlő megnagyobbító műtétéről

A műtétet általában altatásban végezzük, időtartalma kb. 1 -1,5 óra.
Az implantátum behelyezése, mint ahogy már említettük, történhet izomállomány, illetve mellállomány alá. Ennek eldöntése a beteg alkata, az mell mérete, a mellkas körfogata alapján történik. Általában kisebb emlő méret kevesebb emlőállomány esetében javasolt az izom alá helyezés, hisz ilyenkor kevesebb szövet áll rendelkezésre az implantátum biztonságos fedésére és idővel az implantatum konturja megjelenhet az emlő felső ívében.
A legújabb módzserek alkalmazása során már nem a teljes mellizom alá helyezzük az implantátumot, hanem az u.n. dual plane rétegben csak az izom felét, harmadát emeljük meg, mely sokkal kevésbé megterhelő, fájdalmas a páciensnek és szebb eredmény érhető el.
Szintén újabb módszernek számít, mikor csak az izomtok alá, az u.n. fascia aláhelyezzük az implantatumot.
A behelyezés leggyakrabban az a mell áthajlási redőjében ejtett kb. 3,5-4,5 cm-es metszésből történik, ezen regioban szép vonalas, keskeny hegek keletkeznek, melyek bizonyos idő elteltével már szinte nem is láthatók.
A behelyezés történhet abimbóudvar körül, ill. a hónaljban vezetett metszésből is- Általában ezen regioban is szépen gyógyulnak a hegek, de mivel ezen a részeken sokkal szembetünőbbek kevésbé választják a páciensek.
A megfelelő méret meghatározása beteggel való konzultáció során, a páciens igénye alapján az alkati tényezők figyelembe vételével történik.
Amennyiben a méretválasztás helyes volt, a megnagyobbított emlőnek természetes formája, tapintása lesz és nem állapítható meg se látványra, sem tapintásra, hogy implatátumot tartalmaz.

Az implatátumok használata során előfordulható szövődmények

Az mellnagyobbítás műtéte megfelelő gyakorlattal rendelkező kézben rutinszerű, biztonságos beavatkozás. Kis százalékban azonban, mint minden beavatkozás során, előfordulhatnak szövődmények, úgymint:

  • kapszula képződés: az implantátum körül normális esetben is kialakul kötőszövetes tok, mely megfelelő esetben fontos is az implantátum helyben tartásához. Azonban ezen tok túl képződhet, megvastagodhat, majd zsugorodhat. Amennyiben a zsugorodás mértéke egy bizonyos fokot elér, újabb műtét válhat szükségessé.
  • bevérzés, gyulladás alakulhat ki, mely ritkán szintén újabb műtétet eredményezhet.
  • előfordulhat az implantátum elvándorlása is, főleg ha túl korai volt a műtétet követő fizikai terhelés,
  • problémát jelenhet még a hegképződési zavar, az u-n- keloid hajlam.

REQUEST A FREE CALL!

After providing your personal data, our colleague will contact you in 24 hours to discuss your needs and book a personal appointment. Participation on the consultation is free of charge and means no further obligation!

+36 30 829 60 59